woning kopen in het Sonsbeekkwartier

Een huis kopen in het Sonsbeekkwartier Arnhem

Blog > Een huis kopen in het Sonsbeekkwartier Arnhem

Delen via:

Hallo mijn naam is Patrick, en ik ben de trotse eigenaar van Kuiper Makelaardij. Ben je van plan om in de buurt van Graaf Ottoplein of in de volksmond ‘Sonsbeekkwartier’ te gaan wonen? Laten we samen een diepe duik nemen in wat deze prachtige buurt te bieden heeft.

Wonen in Arnhem heeft zijn eigen charme, en het Sonsbeekkwartier is geen uitzondering. Maar voordat je besluit om een huis te kopen, is het belangrijk om te weten wat de buurt echt te bieden heeft. Vraag je je af hoe de buurt zich heeft ontwikkeld? Of wat de gemiddelde woningwaarde is? Blijf lezen!

Bevolkingsontwikkeling: 2013-2023 In de afgelopen tien jaar is de bevolking van het Sonsbeekkwartier licht gedaald. Van 3.115 inwoners in 2013 naar 3.020 in 2023. Dat is een afname van slechts 3,05%.

Kenmerken van de Buurt De buurt beslaat een oppervlakte van 17 hectare en heeft een gemiddelde dichtheid van 3.882 adressen per km2. Met 1.860 huishoudens is het een levendige gemeenschap, en de buurt is gelegen in het hart van de wijk Sint Marten/Sonsbeek, Arnhem.

Woningkenmerken Met 1.458 woningen in de buurt, variërend in eigendom, bewoning, type en bouwperiode, heeft het Sonsbeekkwartier voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar historische huizen of modernere ontwerpen, er is een thuis voor iedereen hier.

WOZ Woningwaarde Evolutie: 2013-2022 Een indrukwekkende stijging in de WOZ-waarde heeft zich voorgedaan. Van een gemiddelde waarde van €193.000 in 2013 tot een verbazingwekkende €293.000 in 2022. Dat is een stijging van maar  liefst 52%! Dus, is het kopen van een huis hier een goede investering? Het lijkt er wel op!

Adresinformatie In totaal zijn er 1.512 adressen in de buurt. De bouwperiode van deze panden varieert, met een opvallend groot aantal huizen gebouwd tussen 1700-1900 en 1900-1925.

Demografische Analyse Het hebben van gedetailleerde demografische informatie kan helpen om een beter beeld te krijgen van wie je buren zouden zijn. Zijn er veel jonge gezinnen? Of misschien voornamelijk ouderen?

 

Een huis kopen in het Sonsbeekkwartier

Het kopen van een woning in het Sonsbeekkwartier, net als elders in Arnhem, vereist enige voorbereiding en onderzoek.

Financiering en Hypotheek: Bepaal eerst het budget en kijk hoeveel je kunt lenen. In Arnhem zijn er verschillende hypotheekverstrekkers die je kunnen helpen met het financieren van het huis. Zorg ervoor dat je verschillende aanbieders vergelijkt om de beste rente en voorwaarden te vinden.

Huiszoeking en bezichtiging: Zodra je het budget hebt vastgesteld, kun je beginnen met zoeken naar een droomhuis. Er zijn verschillende online platforms waar je woningen kunt bekijken en vergelijken. Plan bezichtigingen in met makelaars en neem de tijd om elke woning grondig te bekijken. Let op zaken als de staat van onderhoud, de ligging van de woning en de voorzieningen in de buurt.

Onderhandeling en contract: Heb je een woning gevonden die je graag wilt kopen, dan volgt er een onderhandelingsproces over de prijs. In Arnhem wordt dit meestal gedaan door een aankoopmakelaar. Wanneer de prijs en de voorwaarden zijn overeengekomen, wordt er een voorlopig koopcontract opgesteld. Het is belangrijk om dit contract zorgvuldig door te nemen en eventueel juridisch advies in te winnen.

Afsluiting en overdracht: Na de ondertekening van het voorlopige koopcontract heb je in Nederland drie dagen bedenktijd. Gedurende deze periode kun je zonder opgaaf van reden van de koop afzien. Na deze bedenktijd is de koop definitief, tenzij aan bepaalde ontbindende voorwaarden wordt voldaan (zoals het niet verkrijgen van een hypotheek). Op de dag van de overdracht wordt de woning geïnspecteerd, worden de meterstanden genoteerd en wordt de koop bij de notaris afgerond.

Veelgestelde Vragen

Hoe zijn de woningwaarden in de loop der jaren veranderd in het Sonsbeekkwartier? Ze zijn met 52% gestegen sinds 2013.

Hoeveel inwoners heeft de buurt verloren in de laatste 10 jaar? De buurt heeft 95 inwoners verloren.

Wat maakt de wijk in Arnhem uniek? De wijk Sonsbeekkwartier combineert historische allure met modern comfort. Het heeft een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de stad, terwijl het ook moderne voorzieningen en faciliteiten biedt aan zijn bewoners.

Het Sonsbeekkwartier is een charmante buurt met een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap. Of je nu op zoek bent naar een gezinswoning of een investeringskans, deze buurt heeft veel te bieden. En met de constante veranderingen en ontwikkelingen, is het altijd een goed idee als je een huis wilt kopen in deze buurt om informatie in te winnen bij een makelaar.

Delen via:

Advies nodig?