Wonen in Arnhem

Wonen in Arnhem

Blog > Wonen in Arnhem

Delen via:

Arnhem is een prachtige stad die alles heeft: stedelijke dynamiek, natuur en bruisende cultuur. Een creatieve en economisch aantrekkelijke stad. Arnhem is vergeleken met Amsterdam, Utrecht en Nijmegen ook nog eens zeer betaalbaar. Wij begrijpen wel dat je wil verhuizen naar Arnhem, alleen wat zijn nu de (goede) wijken in Arnhem? Hoe is het om te wonen in Arnhem? En belangrijker nog, hoe vind je een huis in Arnhem?

Wijken in Arnhem

Arnhem is verdeeld in 3 stadsdelen: Arnhem-centrum, Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. De stadsdelen worden weer verdeeld in 24 wijken. Hieronder vind je een overzicht van alle wijken.

Arnhem Centrum
Centrum

Arnhem-Noord
Spijkerkwartier
Arnhemse Broek
Presikhaaf-West
Presikhaaf-Oost
St. Marten/Sonsbeek-Zuid
Klarendal
Velperweg
Alteveer en Cranevelt
Geitenkamp
Monnikenhuizen
Burgemeesterswijk/Hoogkamp
Schaarsbergen
Heijenoord
Klingelbeek

Arnhem-Zuid
Malburgen-West
Malburgen-Oost (Noord en Zuid)
De Laar
Vredenburg/ Kronenburg
Elden
Elderveld
Rijkerswoerd
Schuytgraaf

De leukste wijken in Arnhem

Nu je een overzicht hebt van alle wijken, weet je natuurlijk nog niet waar jullie nu het beste kunnen gaan wonen. Per stadsdeel delen we graag met jou de leukste wijken om in te wonen.

Wonen in Arnhem Centrum

Houden jullie van een wonen in een wijk waar het bruist en leeft? Dan zit je in het centrum van Arnhem goed. Arnhem heeft een van de meest bruisende binnensteden van Nederland. Winkels, horeca en cultuur zijn veelvuldig aanwezig. Het centrum heeft daarnaast goede verbindingen met het openbaar vervoer en voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Voorzieningen voor kinderen zijn in het centrum wat minder aanwezig. Mocht je juist daar naar opzoek zijn raden we je aan naar Arnhem Noord of Zuid te kijken.

Arnhem centrum

Arnhem Noord

Wonen in de Burgemeesterswijk en Hoogkamp

De Burgemeesterswijk is een van Arnhems mooiste wijken. Dichtbij de stad en haar parken. Het heeft ruim opgezette straten met statige en karakteristieke huizen. In het noordelijke gedeelte van de Burgemeesterswijk ligt de Hoogkamp. Een ruim opgezette middenstandswijk uit de jaren 30. Van alle wijken zijn de bewoners van de Burgemeesterswijk en de Hoogkamp het meest positief over hun omgeving. Dit is wonen in Arnhem op zijn mooist.

Wonen in de Burgermeesterwijk

Gulden bodem

Aan het zuidelijke gedeelte van de Burgemeesterswijk ligt de Gulden bodem. Een mooie wijk met jaren ‘20 en ‘30 woningen in een prachtige omgeving.

Wonen in Sonsbeek Noord

Sonsbeek Noord is een prachtige wijk die grenst aan het Sonsbeek. Park Sonsbeek is Arnhems bekendste park en uitgeroepen tot het mooiste stadspark van Nederland. In het park is het prettig wandelen met de hoogteverschillen, waterpartijen, prachtige bomen en zelfs een waterval. Er zijn verschillende horecagelegenheden te vinden en er is genoeg te doen voor kinderen.

In het oosten grenst het Sonsbeek aan de wijk Sonsbeekkwartier. Een zeer gewilde wijk met een beschermd stadsgezicht. In de buurt hangt een prettige en gemoedelijke sfeer.

Wonen in het Spijkerkwartier

Het Spijkerkwartier heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt. De voormalig rosse buurt is veranderd in een hippe woonwijk met restaurants en leuke barretjes. Het Spijkerkwartier heeft prachtige huizen van meer dan een eeuw oud. Een stadswijk die leeft en zeker de moeite waard is om doorheen te wandelen.

Wonen op de Velperweg e.o

Velperweg en omgeving met buurten zoals Angerenstein, de Paasberg en Molenbeke
wordt gedomineerd door het vooroorlogse karakter en karakteristieke woningen. Er is veel groen en er liggen mooie parken zoals Park Angerenstein, beroemd om zijn schone water. De Velperweg en omgeving is een prachtige wijk met goede voorzieningen en niet ver van het stadscentrum.

Wonen in Klarendal

Klarendal is van oorsprong een echte volkswijk. De afgelopen jaren is de wijk flink aangepakt. Er vond nieuwbouw plaats en panden kregen een andere bestemming. Nu is het een hippe en creatieve buurt. Er zitten veel kleine winkeltjes en het wellicht bekende Modekwartier bevindt zich ook in deze wijk.

Wonen in Klarendal

Wonen in Presikhaaf

Presikhaaf is een naoorlogse wijk die de laatste jaren ingrijpend is aangepakt met renovatie en nieuwbouw. De voorzieningen zijn goed met onder andere het Winkelcentrum Presikhaaf, een park en HBO- en MBO- instellingen zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en verschillende ROC’s. Het ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen en is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Arnhem Zuid

Wonen in Schuytgraaf

Ten zuiden van de Rijn ligt het grootste uitbreidingsgebied van Arnhem: Schuytgraaf. Duurzaamheid, ecologie en milieu spelen een grote rol in deze nieuwe wijk. Het is een wijk in opbouw, waar nog steeds nieuwe buurten worden gebouwd. Tussen de buurten liggen groene en natuurlijke gebieden voor recreatie en ontspanning. Schuytgraaf is erg gewild onder jonge mensen met kinderen. Wat betreft voorzieningen zit alles in de buurt, scholen, winkels, sportverenigingen en een station.

Wonen in Elden

Elden is een van de best bewaarde geheimen van Arnhem. Het is groen, er is rust en er is ruimte. Elden heeft een dorps karakter maar tegelijkertijd zijn de stad en alle voorzieningen dichtbij. Een unieke wijk binnen Elden is de Tuin van Elden. Duurzaam wonen op zijn best.

De Tuin van Elden

Bron: de tuin van Elden

Wonen in Rijkerswoerd

Rijkerswoerd, vanaf eind jaren 80 tot eind jaren 90 gebouwd, is de meest zuidelijke wijk van Arnhem. Het is een kindvriendelijke wijk met een groot aanbod van voorzieningen zoals een winkelcentrum, basisscholen, kinderdagverblijven en sportmogelijkheden. Rondom de wijk is veel groen.

Wonen in Malburgen

Malburgen is een deels naoorlogse woonwijk. De afgelopen jaren wordt de wijk flink aangepakt. Er is veel sloop, nieuwbouw en herinrichting van het openbare gebied. Het Stadseiland is een mooi voorbeeld van stadsvernieuwing. Grenzend aan de wijk ligt het prachtige natuurgebied Meinerswijk. De voorzieningen zijn goed met basisscholen, een kinderopvang, sportfaciliteiten en een park.

Lees meer:Koopwoning vinden in Arnhem

Verhuizen naar Arnhem

Enthousiast en klaar om te verhuizen en te wonen in Arnhem? Wil je hierbij ondersteuning van een aankoopmakelaar met kennis van de Arnhemse woningmarkt en een uitgebreid netwerk die jou als eerste op de hoogte brengt van het nieuwste aanbod.

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper