Koopwoning vinden in Arnhem

Koopwoning vinden in Arnhem

Blog > Koopwoning vinden in Arnhem

Delen via:

De Arnhemse huizenmarkt staat onder spanning. Ondanks de Corona crisis neemt de krapte alleen maar verder toe. Volgens cijfers van het NVM is er steeds meer vraag naar woningen terwijl het aanbod achterblijft. Je moet daarnaast ook nog eens snel zijn: een woning is gemiddeld binnen een maand verkocht. Het mag duidelijk zijn, een koopwoning vinden in Arnhem is lastig in deze tijd. Een voordeel? De kans om een woning te vinden is in Arnhem relatief makkelijker dan in andere steden. Hoe je hier voordeel uithaalt en een huis vindt in Arnhem, leggen we je in dit artikel uit.

Manieren om een huis te vinden in Arnhem zonder Funda

Iedereen kent de bekende huizensites zoals Funda en Jaap. Nu huizen door de krapte zo snel van eigenaar wisselen, is een groot gedeelte van de woningen die online staan al verkocht. Alleen hoe vind je dan een huis in Arnhem dat nog niet op Funda staat?

Netwerk van je makelaar
Een lokale aankoopmakelaar heeft kennis van de lokale markt en een groot netwerk. Hij weet vaak eerder welke huizen te koop komen. Zonder makelaar een huis kopen verlaagt de koopkans aanzienlijk!

Lees meer: waarom kies je voor een aankoopmakelaar?

Doe een briefje in de bus
Je hebt je droomhuis in Arnhem gezien alleen het staat niet te koop? Doe een briefje in de bus. Geef aan dat je op zoek bent naar een huis en stel jezelf voor. Het is een persoonlijke en vriendelijke manier om met een huiseigenaar in contact te komen. Wie weet zit je straks aan tafel om kennis te maken in je nieuwe huis.

Gebruik social media
Steeds meer mensen gebruiken social media een huis te vinden. Maak een leuk bericht waarin je jezelf voorstelt en spreek je wensen uit. Vraag je netwerk dit te delen, mensen vinden het vaak leuk om te helpen.

 

Tips om een een koopwoning te vinden in Arnhem

Er zijn nog een aantal nuttige tips om een huis te vinden. We raden in ieder geval aan om met een goede voorbereiding te starten:

Breng je wensen in kaart
In welke buurt wil je wonen? Wil je juist een huis dat al afgewerkt is of een kluswoning? Hoeveel slaapkamers wil je? En hoe belangrijk is een tuin? En niet onbelangrijk, wat is je budget? Zodra je je wensen in kaart hebt gebracht, is het makkelijker om gericht te zoeken. Het scheelt je behoorlijk wat zoektijd.

Neem de tijd
Huizen in Arnhem zijn gemiddeld binnen een maand verkocht. Dit betekent dat je niet altijd de tijd hebt om het rustig te overdenken. Het gevaar bestaat dat je door de tijdsdruk een overhaaste beslissing maakt. Je betaalt teveel of doet concessies aan je oorspronkelijke wensen. Zorg dat je je goed voorbereidt, breng je wensen in kaart en houdt het hoofd koel. Soms kun je er beter letterlijk een nachtje over slapen. Geduldig zijn loont.

Aankoopmakelaar
Naast dat een aankoopmakelaar kennis heeft van de lokale markt en vaak eerder op de hoogte is van een woning die op de markt komt biedt het nog een aantal voordelen die je kans vergroten om een huis te kopen in deze krappe markt. Een aankoopmakelaar is bekend met het koopproces en ervaren in het onderhandelen. Hij zorgt ervoor dat het contact met de verkopende partij soepel verloopt. Niet onbelangrijk, je hebt ook direct een sparringpartner die zonder emoties naar het huis en de prijs kijkt.

Als makelaar met een bouwkundige achtergrond kan ik je daarnaast direct adviseren over gebreken, reparaties of een verbouwing.

Wil je een koopwoning vinden in Arnhem (of omgeving) en wil je ondersteuning van een aankoopmakelaar?

Delen via:

Neem direct contact op