Waarom kies je voor een aankoopmakelaar

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar?

Blog > Waarom kies je voor een aankoopmakelaar?

Delen via:

Een huis kopen, dat kun je toch gewoon zelf? Natuurlijk kan dat. Tegenwoordig is online ook veel informatie te vinden. Waarschijnlijk wordt het je grootste aankoop ooit, vind je het spannend en heb je ook nog eens gehoord over de verhitte woningmarkt waar je amper tussenkomt. Hiervoor kun je een aankoopmakelaar inschakelen. Alleen wat doet een aankoopmakelaar precies? Wat zijn de voordelen? En hoe kies je de juiste aankoopmakelaar? In dit artikel vertellen we je precies waarmee een aankoopmakelaar je helpt, om zo snel mogelijk in je droomhuis te wonen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en het aankopen van jouw huis. Het proces van het aankopen van een huis is soms erg ingewikkeld. Dan is het zeker fijn dat je van het begin tot het eind wordt begeleidt door een ervaren makelaar. Beginnend bij het zoeken naar een woning, daarna de beoordeling van de bouwkundige staat tot aan de overdracht van jouw huis.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

  • Een goede aankoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk en is (als eerste) op de hoogte van nieuw aanbod. Huizen worden tegenwoordig meestal al verkocht, voordat ze op Funda staan;
  • Met een makelaar maak je meer kans op een uitnodiging voor de bezichtiging van jullie droomhuis;
  • Een aankoopmakelaar neemt je veel regelwerk uit handen;
  • Een makelaar is emotioneel niet betrokken en met zijn kennis en ervaring zorgt hij ervoor dat je geen beginnersfouten maakt;
  • Een aankoopmakelaar zorgt er met zijn expertise voor dat je belangen tijdens de onderhandeling het beste behartigd worden;
  • Bij Kuiper Makelaardij denkt Patrick, met zijn bouwkundige achtergrond, met je mee op bouwkundig niveau, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de nadelen van een aankoopmakelaar

  • Een aankoopmakelaar kan behoorlijk prijzig zijn;
  • Geen direct contact met de verkopende partij. Zo weet je niet zeker of alles uit de onderhandelingen wordt gehaald.

Lees meer: heb je een makelaar nodig om een huis te kopen?

Kosten aankoopmakelaar

De kosten verschillen per aankoopmakelaar. Soms is de vergoeding een vast bedrag. Bij andere makelaars is het een percentage van de aankoopprijs. Dit noemen ze ook wel courtage en dit bedraagt gemiddeld tussen de 1% á 2% van de koopsom.

Sommige makelaars werken met een percentage van het onderhandelingsresultaat. De makelaar krijgt vaak een percentage tussen de 10% en 20% van het bedrag dat ze van de vraagprijs afkrijgen. In deze overhitte markt, waarin er amper huizen onder de vraagprijs worden aangekocht, komt deze werkwijze niet vaak meer voor.

Heb je een aankoopmakelaar nodig?

Heb jij je droomwoning gevonden op Funda en wil je samen met de beste aankoopmakelaar je kans vergroten? Of wil je een in de komende maanden een woning kopen in Arnhem (en omstreken) en ben je op zoek naar een laagdrempelige aankoopmakelaar voor een vaste prijs, die er álles aan doet om jouw woonwens waar te maken? Eentje die als eerste op de hoogte is van nieuw aanbod en die ook op bouwkundig niveau met je meedenkt? Maak kennis met team Kuiper!

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper