Heb je een makelaar nodig om een huis te kopen

Heb je een makelaar nodig om een huis te kopen?

Blog > Heb je een makelaar nodig om een huis te kopen?

Delen via:

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar aan te nemen. Toch kun je in deze tijden bijna niet meer zonder en zitten er verschillende voordelen aan. In dit artikel vertellen we je of je een makelaar nodig hebt om een huis te kopen.

Waarom je een aankoopmakelaar nodig hebt om een huis te kopen

Uit onderzoek van de Trouw bleek dat makelaars vaak veel eerder op de hoogte zijn van nieuw woningaanbod. Funda is eigenlijk niet meer dan een showroom voor alle makelaars. De meeste huizen die er op staan zijn al zo goed als verkocht. Wie dus zonder een aankoopmakelaar een huis zoekt vist vaak achter het net. Een makelaar heeft vaak een netwerk en meer informatie dan de gemiddelde woningzoeker.

Wanneer is een aankoopmakelaar handig?

  • Om je op de hoogte te stellen van het aanbod voordat het op Funda staat;
  • Om ervoor te zorgen dat je voor een bezichtiging in aanmerking komt;
  • Je te adviseren over de bouwkundige staat;
  • Samen met jouw je bieding te bepalen;
  • Om je tijd en regelwerk uit handen te nemen;
  • Om je te adviseren in iedere vervolgstap.

Wil je meer weten over wat een aankoopmakelaar precies doet, wat de voor- en nadelen zijn en aan welke kosten je moet denken?

Lees meer: waarom kies je voor een aankoopmakelaar

Heb je een makelaar nodig bij nieuwbouw?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht bij het aankopen van een nieuwbouwwoning. Wel komt er bij nieuwbouw veel op je af. Een ervaren makelaar adviseert je op basis van de verkoopbrochure over de voor- en nadelen van het kavel, wat de verwachte prijsontwikkeling is in de wijk, hoe het uitzicht is en welke toekomstige faciliteiten er in de buurt komen.

Lees meer over wat er allemaal komt kijken bij het aankopen van een nieuwbouwwoning in onze blog: nieuwbouwhuis kopen in Arnhem

Kun jij je droomhuis maar niet vinden en vis je steeds achter het net voor een bezichtiging? Maak kennis met team Kuiper. De aankoopmakelaar van Arnhem en omstreken, met een uitgebreid netwerk die vaak al weet voordat een huis op Funda staat dat het te koop is.

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper