Nieuwbouwhuis kopen in Arnhem

Nieuwbouwhuis kopen in Arnhem

Blog > Nieuwbouwhuis kopen in Arnhem

Delen via:

In Arnhem worden verschillende nieuwbouw projecten gerealiseerd. En gezien het grote huizentekort is dat ook hard nodig. Het kopen van een nieuwbouwhuis werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. In dit artikel zetten we voor je op een rij waar je op moet letten wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, wat er mogelijk is en wat juist niet. Verder delen we de laatste cijfers en vertellen we meer over waar je extra informatie over de verschillende projecten vindt.

Nieuwbouw cijfers Arnhem

In 2021 zijn er in Arnhem 908 woningen opgeleverd en nog eens 988 woningen in aanbouw. Ondanks de krapte zijn dit minder woningen dan voorgaande jaren.

Waar moet je op letten als je een nieuwbouw woning koopt?

Als je een nieuwbouwwoning koopt komt er een hoop op je af. Hieronder leggen we je uit waar je precies op moet letten:

Aanpassingen aan het bouwplan en meerwerk
Als je afwijkt van het standaard plan kan dit meerwerk opleveren. Wil je bijvoorbeeld extra stopcontacten of andere tegels in de badkamer dan kost dit meer. Zorg ervoor dat je van te voren goed afspreekt wat in het oorspronkelijke plan zit en wat als meerwerk gezien wordt.

Zekerheid en garantie
Het ergste wat er kan gebeuren is een aannemer die failliet gaat. Zorg er daarom voor dat je zaken doet met een aannemer die is aangesloten bij Woningborg, BouwGarant of het SKW zodat je beschermd bent tegen een faillissement van de bouwer.

Financiële voordelen en kosten van een nieuwbouwwoning
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning krijg je met verschillende financiële voordelen te maken maar ook met kosten. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij.

Wat zijn de voordelen van nieuwbouw?

  • Weinig onderhoud in de eerste jaren;
  • Duurzaam en lagere energiekosten;
  • Je bepaalt veelal zelf hoe het eruit komt te zien;
  • Financieel aantrekkelijk doordat je de woning vrij op naam koopt. Hierdoor betaal je geen overdrachtsbelasting, notariskosten voor de leveringsakte, heb je geen taxatierapport nodig en zijn geen kosten voor de inschrijving in het kadaster.

Wat zijn de nadelen van nieuwbouw?

  • Lang wachten tot je nieuwe huis klaar is;
  • Verschillende kosten zoals: bouwrente, dubbele lasten, opleveringskeuring en vaak ook nog een overbruggingskrediet;
  • De omgeving is vaak kaal en in opbouw,
  • Veel keuzes om te maken dus je moet goed van te voren weten wat je wilt.

Waar in Arnhem is er nieuwbouw?

Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten in Arnhem. Voor een actueel overzicht raden we aan om de volgende webpagina van de gemeente Arnhem te bekijken waar je een overzicht vindt van alle nieuwbouwprojecten.

Lees alles over wonen in Arnhem

Zoals je hierboven leest komt er bij het aankopen van een nieuwbouwwoning een hoop kijken. Bij Kuiper Makelaardij bieden we je deskundige ondersteuning en zijn we altijd op de hoogte van de laatste nieuwbouwprojecten. Wil je meer weten over wat we voor jouw kunnen betekenen als aankoopmakelaar?

Delen via:

Neem direct contact op