Huis kopen in Molenbeke

Een huis kopen in Molenbeke, Arnhem: een uitgebreid wijkoverzicht

Blog > Een huis kopen in Molenbeke, Arnhem: een uitgebreid wijkoverzicht

Delen via:

Molebeke Arnhem

Hallo, ik ben Patrick van Kuiper Makelaardij en welkom bij ons uitgebreide wijkoverzicht van Molenbeke, Arnhem. Als je overweegt om een huis te kopen in deze charmante wijk, dan is deze gids iets voor jou. We zullen het hebben over alles wat je moet weten, van de geschiedenis van de wijk tot de woningmarkt. Dus pak een kopje koffie en laten we beginnen!

 

Over Molenbeke

Molenbeke is een historische buurt gelegen in Arnhem. De naam ‘Molenbeke’ betekent ‘beek bij de molen’, een verwijzing naar de vele watermolens die ooit in dit gebied stonden. Het is een charmante plek met een unieke mix van historische architectuur en moderne faciliteiten.

De buurt is strategisch gelegen en heeft uitstekende geografische specificaties. Het ligt dicht bij het stadscentrum van Arnhem, maar ook dicht bij de prachtige natuur van de Veluwe. Als het op voorzieningen aankomt, ontbreekt het Molenbeke aan niets. Je vindt hier gezellige parken, winkels voor je dagelijkse behoeften, kwaliteit scholen en efficiënt openbaar vervoer.

 

Bevolkingsstatistieken

Molenbeke heeft een diverse bevolking, wat bijdraagt aan de rijke cultuur en levendige sfeer van de buurt. Laten we eens kijken naar enkele statistieken.

Inwonersaantal: groei in de afgelopen jaren. Molenbeke is een groeiende wijk. In de afgelopen jaren is het aantal inwoners gegroeid met 14% naar 1.180 inwoners. Dat betekent dat steeds meer mensen de charmes van Molenbeke ontdekken en ervoor kiezen om hier hun thuis te maken.

Verdeling naar leeftijdsgroepen: De bevolking van Molenbeke is vrij divers als het gaat om leeftijdsgroepen. Er wonen 210 mensen in de leeftijdsgroep van 0-15 jaar, 125 mensen tussen 15 en 25 jaar, 335 mensen tussen 25 en 45 jaar, nog eens 335 mensen tussen 45 en 65 jaar, en 180 mensen 65 jaar of ouder. Er zullen dus altijd buren zijn in dezelfde leeftijdsgroep.

 

Burgerlijke staat van inwoners

Migratieachtergrond van de bevolking: De diversiteit van een buurt kan vele vormen aannemen. In Molenbeke is er een mooie mix van culturen, wat bijdraagt aan de dynamische sfeer in de wijk. Onze cijfers laten zien dat 45% van de bewoners een Nederlandse achtergrond heeft, terwijl de rest van de bevolking afkomstig is uit verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Azië, Afrika en Amerika. Deze mix van culturen maakt Molenbeke tot een kleurrijke en levendige buurt, waar iedereen zich thuis kan voelen.

Opleidingsniveau van de inwoners: Een ander belangrijk aspect van een wijk is het opleidingsniveau van de inwoners. In Molenbeke hebben de inwoners over het algemeen een hoog opleidingsniveau. Volgens de gegevens hebben we geanalyseerd, 61,1% van de bevolking heeft een hoog opleidingsniveau, terwijl 22,2% een middelbaar opleidingsniveau heeft en 16,7% een laag opleidingsniveau. Het hoge opleidingsniveau van de inwoners is een positief teken voor potentiële huiseigenaren, omdat dit over het algemeen wijst op een hoger inkomen en een hogere levensstandaard.

 

Woningmarkt in Molenbeke

Gemiddelde woningwaarde en hoe deze is veranderd in de afgelopen jaren: Het kopen van een huis is een belangrijke financiële beslissing, en het kennen van de gemiddelde woningwaarde in een buurt kan helpen bij het maken van die beslissing. In Molenbeke is de gemiddelde woningwaarde in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. In 2013 was de gemiddelde woningwaarde €278.000, en in 2022 is dat gestegen naar €363.000. Dat is een indrukwekkende stijging van 31% in slechts negen jaar tijd. Deze stijgende woningwaarden wijzen op een sterke en groeiende vastgoedmarkt in Molenbeke, wat goed nieuws is voor potentiële huis kopers.

Bespreking van de WOZ-waarde in Molenbeke: De WOZ-waarde van een woning is de waarde die de gemeente toekent aan een onroerend goed voor belastingdoeleinden. In Molenbeke is de gemiddelde WOZ-waarde aanzienlijk gestegen in de afgelopen jaren, wat wijst op een sterke en stabiele woningmarkt. Deze stijging is een positieve indicator voor huizenkopers, aangezien het een teken is van een gezonde vastgoedmarkt en een sterke vraag naar woningen in de buurt.

Details over de bouwperiodes van panden in de buurt: De bouwperiode van een pand kan veel zeggen over zijn karakter en stijl. In Molenbeke zijn de meeste panden gebouwd tussen 1925 en 1950, waardoor de buurt een klassieke en tijdloze uitstraling heeft.

Huurwoningen en eigen woningen: In Molenbeke is er een evenwichtige mix van huur- en koopwoningen, waardoor het een geschikte woonwijk is voor verschillende soorten bewoners. Ongeveer 53% van de woningen zijn koopwoningen en 47% zijn huurwoningen. Deze balans zorgt voor een mix van gezinnen, jonge professionals en ouderen in de wijk, wat bijdraagt aan de levendige en dynamische sfeer.

Criminaliteitsniveau: De veiligheid van een buurt is een belangrijk aspect voor potentiële huiseigenaren en huurders. Over het algemeen heeft Molenbeke een laag criminaliteitsniveau. Incidenten van inbraak en vandalisme zijn zeldzaam, en de wijk heeft een hoge mate van gemeenschap, toewijding en sociale cohesie, wat bijdraagt aan het algehele gevoel van veiligheid.

Voorzieningen en lokale bedrijven: Molenbeke heeft een breed scala aan lokale voorzieningen en bedrijven die de kwaliteit van leven voor de inwoners verhogen. Er zijn verschillende supermarkten, restaurants en cafés, evenals scholen, parken en recreatieve voorzieningen. Bovendien is er een actieve buurtvereniging die regelmatig evenementen organiseert om de gemeenschapsgeest te bevorderen.

 

Conclusie:

Over het geheel genomen is Molenbeke een diverse en levendige buurt met een hoge levensstandaard. Het heeft een mix van culturen, goed onderwijs, en een groeiende vastgoedmarkt. De veiligheid van de buurt, de beschikbaarheid van lokale voorzieningen en de sterke gemeenschapsgeest maken het een aantrekkelijke plek om te wonen. Hoewel de huizenprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen, blijven ze binnen bereik voor de meeste huiseigenaren, en de voordelen van het wonen in Molenbeke maken het een waardevolle investering.

 

5 veelgestelde vragen over het kopen van een huis in Molenbeke Arnhem

Wat is de gemiddelde huizenprijs in Molenbeke? De huizenprijzen variëren afhankelijk van het type huis, de locatie en de grootte. Over het algemeen liggen de prijzen in Molenbeke echter iets boven het gemiddelde van Arnhem, vanwege de populariteit van de wijk.

Hoe veilig is de buurt Molenbeke? Molenbeke staat bekend als een veilige wijk. Incidenten van inbraak en vandalisme zijn relatief zeldzaam. De sterke gemeenschap banden in de wijk dragen bij aan een veilige en vriendelijke sfeer.

Welke voorzieningen zijn er in de buurt? Molenbeke heeft een scala aan voorzieningen, waaronder supermarkten, restaurants, cafés, scholen en parken. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd door de buurtvereniging.

Hoe is het openbaar vervoer in Molenbeke? Molenbeke heeft goede verbindingen met de rest van Arnhem en de omliggende regio. Er zijn meerdere buslijnen die door de wijk lopen, en de dichtstbijzijnde treinstations zijn gemakkelijk bereikbaar.

Is het een goede investering om een huis te kopen in Molenbeke? Gezien de sterke vastgoedmarkt in Molenbeke en de groeiende populariteit van de wijk, wordt het kopen van een huis in deze buurt vaak gezien als een goede investering. De stijgende huizenprijzen geven ook aan dat de waarde van onroerend goed in deze wijk waarschijnlijk zal blijven groeien.

Delen via:

Advies nodig?