Huis verkopen tips

Huis verkopen tips: hoe realiseer ik de hoogste prijs

Blog > Huis verkopen tips: hoe realiseer ik de hoogste prijs

Delen via:

Met een kleine investering verhoog je de verkoopprijs al snel met tienduizenden euro’s. Herstel kleine gebreken, zorg voor een likje verf en richt je woning opnieuw in. Om je goed voor te bereiden hebben we in het artikel: ‘huis verkopen tips: hoe realiseer ik de hoogste prijs’ de beste tips op een rij gezet.

Repareer kleine gebreken

Afgebladderde verf, een lekkende kraan of een kapot hek zijn voorbeelden van gebreken die slecht zijn voor de presentatie van je woning. Door deze gebreken op te lossen, verhoog je de verkoopprijs van je woning aanzienlijk.

Style je huis

Voor het maken van de foto’s voor bijvoorbeeld Funda en de daadwerkelijke bezichtiging helpt het om je woning te stylen. Start met ervoor te zorgen dat zowel je woning als tuin spik en span zijn. Zorg voor een schone keuken, gelapte ramen, glimmende badkamer en een strak gemaaid gazon. Haal persoonlijke spullen zoals foto’s en schilderijen weg. Zorg daarnaast voor een huiselijk gevoel. Met accessoires zoals kaarsen, kussens op de bank en mooie handdoeken in de badkamer geef je potentiële kopers het gevoel dat er geleefd wordt in het huis.

Bij Kuiper Makelaardij gaan we nog een stap verder en sturen we vooraf een interieurstylist langs die jou helpt te zorgen dat je huis er tip top uitziet.

Zorg voor goede foto’s & video’s

Zet je je huis te koop dan zijn goede foto’s een van de belangrijkste voorwaarden om de juiste kopers trekken. Je hebt het weer nooit in de hand, maar kies bij voorkeur voor een zonnige dag. Voor het beste resultaat raden we aan de foto’s vroeg in de ochtend of later in de middag te schieten. Doe de gordijnen open en zet de lampen aan. Op deze manier heb je het beste licht. Fotografeer in ieder geval niet tegen het licht in. Maak daarnaast een leuke spontane video, zodat geïnteresseerden nog beter een indruk krijgen van de woning.

Organiseer een goede bezichtiging

Het organiseren van een bezichtiging kan natuurlijk niet ontbreken. Als het goed is heb je jouw woning al verkoopklaar gemaakt, netjes opgeruimd en gestyled. Zorg tijdens de dag voor een aangename geur. Zorg voor prettig licht en steek een geurkaars aan of bak een verse appeltaart. Geloof ons, het werkt echt. Zorg ervoor dat er niet teveel potentiële kopers tegelijkertijd in de woning lopen. Zo krijgen ze rustig de kans om de je woning te bekijken en heb je tijd om vragen te beantwoorden. Laat ze zelf hun gang gaan. Geef na afloop aan wanneer je een reactie verwacht. Wie weet is het een match!

Lees meer: hoe realiseer ik de hoogste verkoopprijs?

Beste verkooptips woning

Hieronder zetten we de beste verkooptips voor je woning nog eenmaal voor je op een rij:

 1. Bepaal de juiste verkoopperiode
 2. Zorg voor de juiste vraagprijs
 3. Herstel kleine gebreken aan het huis
 4. Ruim je woning en tuin op
 5. Haal persoonlijke spullen weg
 6. Richt je woning gezellig in
 7. Maak prachtige foto’s van het huis en eventueel een video
 8. Post je huis op sociale media
 9. Kies een rustige en zonnige dag voor de bezichtigingen
 10. Geef zelf een rondleiding aan potentiële kopers
 11. Verzorg jezelf goed zodat je goed voor de dag komt
 12. Zorg voor een aangename geur in de woning en bak een taart
 13. Bereid een goed verkoopverhaal voor
 14. Hap nooit meteen bij het eerste bod
 15. Laat de bieding schriftelijk vast leggen

Wil je ondersteuning van een verkoopmakelaar die je helpt om de hoogste prijs te realiseren?

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper