Beste tijd om je huis te verkopen

Beste tijd om je huis te verkopen

Blog > Beste tijd om je huis te verkopen

Delen via:

Op dit moment bestaat er geen slechte tijd om je huis te verkopen. In alle seizoenen zien we dat het erg druk is. Wel zijn er wat betreft timing betere momenten om je huis te verkopen. Wat de beste tijd is om je huis te verkopen, leggen we je in dit artikel uit.

In welke periode je huis verkopen?

Mensen zijn in bepaalde gedeeltes van het jaar vaker op zoek naar een nieuwe woning. Het voor- en najaar zijn de piek momenten. In het voorjaar speelt het weer een grote rol. Een huis is makkelijker te verkopen als de zon schijnt en geïnteresseerden het huis op het mooiste moment zien. De tuin staat in bloei en de lichtinval is mooier. Iedereen heeft een beter humeur en behoefte aan nieuw avontuur. Alles ziet er simpelweg wat beter uit als de zon schijnt. In het najaar zien we een tweede piekmoment. Mensen hebben op vakantie nieuwe plannen gemaakt en willen tot actie overgaan.

De meeste transacties
Kijken we naar gegevens van het Kadaster, dan zien we dat in juli en december de meeste huizen van eigenaar wisselen. In dit onderzoek kijkt het Kadaster naar woningtransacties die bij hen staan geregistreerd en waarbij de juridische overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. De handtekening onder de koopovereenkomst wordt al eerder gezet. Uit onderzoek van de NVM kwam naar voren dat de periode tussen deze momenten ongeveer drie maanden is. Hieruit kun je opmaken dat de meeste huizen in april en september worden verkocht.

De beste dag en tijdstip om je woning te koop te zetten

Is er dan ook nog een beste dag en tijd om je woning online te zetten? Op Funda bestaan in ieder geval geen rustige dagen. Woensdag is nipt de overwinnaar. Op die dag worden de meeste woningen bekeken. Kijken we naar de tijd dan zien we dat om 20:00 het grootste aantal kijkers op Funda zit.

Welke periode kun je je woning beter niet verkopen?

Er zijn ook periodes waarin er juist minder huizen worden verkocht. De eerste periode is rond de feestdagen en in januari en februari. Mensen zijn waarschijnlijk nog aan het nagenieten van de feestdagen. Een andere periode is in de zomer. De meeste mensen zijn dan op vakantie.

Wat is de gemiddelde duur van een verkoop van een huis

Een woning in Arnhem wordt gemiddeld binnen een maand verkocht. Verschillende factoren spelen een rol bij de duur van de verkoop, zoals de periode in het jaar, de vraagprijs, het type woning en de locatie van de woning.

Enig idee of jouw huis op een snel verkopende locatie staat? En wil jij je huis snel verkopen? Neem direct contact op of lees onze tips in onze blog: je huis snel verkopen

Het voor- en najaar zijn de beste seizoen om je huis te verkopen. Dit betekent alleen niet dat de andere seizoenen niet geschikt zijn. Ben je van plan om je huis te verkopen en ben je op zoek naar een verkoopmakelaar in Arnhem die op ieder moment een huis kan verkopen?

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper