Waarom neem je een verkoopmakelaar

Blog > Waarom neem je een verkoopmakelaar

Delen via:

Misschien vraag je je af waarom je nog hulp van een verkoopmakelaar nodig hebt? In deze markt is je huis toch zo verkocht. Natuurlijk is het mogelijk je huis zelf te verkopen. Het is een grote sprong in het diepe veel tijd en regelwerk. Behalve dat een makelaar ervoor zorgt dat je woning online komt, bezichtigingen organiseert en de koopakte maakt kom je met een verkoopmakelaar vaak ook nog op een hogere verkoopprijs uit. In dit artikel leggen we je uit wat een makelaar voor je doet en wat de voordelen zijn.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Bepaalt de waarde van je huis en adviseert je over de beste verkoopprijs
Een makelaar komt langs en bepaalt de waarde van je huis. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, in combinatie met data uit het NVM uitwisselingssysteem en de bouwkundige staat adviseert hij je over de beste verkoopprijs.

Met zijn bouwkundige achtergrond heeft Patrick van Kuiper Makelaardij daarnaast snel inzicht in de staat van een woning. Oogt een woning oud maar is het bouwkundig in goede staat? Dit betekent dat je een hogere prijs kan vragen.

Bepalen van de beste verkoopstrategie
Afhankelijk van het soort huis, de prijsklasse en de marktsituatie adviseert een makelaar je over de beste verkoopstrategie voor je huis. In de huidige krappe markt worden regelmatig huizen verkocht, voordat ze op Funda staan. Deze strategie zorgt voor gevoel van exclusiviteit bij de koper en resulteert vaak in een hogere verkoopprijs.

Woning verkoopklaar maken en promotie
Een verkoopmakelaar maakt het huis verkoopklaar en zorgt voor professioneel beeldmateriaal. Het huis wordt gedeelt met andere makelaars in de regio. Meestal heeft een makelaar ook al de juiste kandidaten binnen het netwerk. Daarnaast plaatst een makelaar het huis op de website, op social media en Funda.

Bij Kuiper Makelaardij geloven we dat de eerste indruk die je bij potentiële kopers achterlaat, erg belangrijk is voor de uiteindelijke verkoopprijs. Voordat we een huis in de verkoop zetten sturen we een stylist langs die het huis verkoopklaar maakt en samen met de fotograaf het perfecte plaatje schiet. Dit verwerken we ook nog in een magazine. Zo hebben potentiële kopers thuis iets om bij weg te dromen.

Woning in de verkoop zetten

Meer weten over de Kuiper verkoopstrategie? Direct naar de video academy

Bezichtigingen
De makelaar plant de bezichtiging en leidt de geïnteresseerden rond door het huis. Tegelijk schat hij in wie de beste koper zou kunnen zijn. Vooraf zorgt hij ervoor dat jullie huis in de beste staat is voor de bezichtiging.

Onderhandelt de beste prijs eruit
Het maximale eruit onderhandelen is een vak apart. Een makelaar adviseert je over de beste manier om te onderhandelen in jullie specifieke situatie. Hij onderhoudt het contact en voert de onderhandelingen. Tijdens iedere stap adviseert hij je over te maken keuzes. Uiteindelijk zorgt de verkoopmakelaar ervoor dat je het beste bod binnenhaalt.

Opzetten koopovereenkomst, bewaken voorbehoud en overdracht
Zijn de koper en jij eruit over de prijs en voorwaarden? Een verkoopmakelaar stelt de koopovereenkomst op, houdt het proces in de gaten, doet de eindinspectie en zorgt ervoor dat de woning op de juiste manier wordt overgedragen. Gefeliciteerd, je hebt je huis verkocht.

Wil jij ook je huis verkopen met behulp van een ervaren verkoopmakelaar?

Delen via:

Neem contact op met Team Kuiper