Huis in de stille verkoop

Huis in de stille verkoop

Blog > Huis in de stille verkoop

Delen via:

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen? Je huis komt op internet, allerlei geïnteresseerden rijden langs en je krijgt allerlei vragen van de buurt. Het hoort er allemaal bij. Alleen misschien zit je hier helemaal niet op te wachten. Je hebt behoefte aan privacy of wil om andere redenen de verkoop van je woning stil houden. Kies dan voor stille verkoop. Wat stille verkoop precies is en waarom je een huis in de stille verkoop zet leggen we je in deze blog graag uit.

Wat is stille verkoop

Stille verkoop houdt in dat de verkoop van een woning niet aan de grote klok wordt gehangen. Er komt geen te koop bord in de tuin en de woning wordt niet op Funda gezet. Deze verkoopwijze biedt je als verkoper meer privacy.

Waarom kiezen voor stille verkoop?

Er zijn verschillende reden waarom je een huis via stille verkoop aanbiedt. Veel verkopers zetten wegens privacyredenen hun woning liever niet openbaar te koop. Doordat je woning niet (herkenbaar) online staat en er geen bord in de tuin staat, heb je geen last van nieuwsgierige mensen.

Een andere reden is dat de makelaar vanuit zijn netwerk de beste kandidaten selecteert en op die manier de kijkers het gevoel van exclusiviteit geeft, waardoor een bewezen hogere prijs tot stand komt. Dit is een zeer succesvolle strategie in deze verhitte markt.

Of misschien kies je voor stille verkoop, omdat er geen haast is om je woning te verkopen. Je wacht bijvoorbeeld op een nieuwbouwhuis dat pas volgend jaar klaar is. Een makelaar kan intussen rustig op zoek gaan naar een passende koper.

Hoe werkt stille verkoop

Zoals benoemd willen verkopers die voor stille verkoop kiezen de verkoop van hun woning niet aan de grote klok hangen. De woning wordt alleen bekendgemaakt aan een selectieve groep woningzoekers die bij de makelaar al in het systeem staan. Alleen bij een serieuze gegadigden wordt een afspraak gemaakt voor een bezichtiging.

Mocht stille verkoop niet de gewenste resultaten opleveren, is het altijd mogelijk alsnog je woning de openbare verkoop te zetten.

Stille verkoop aanbod Arnhem

Misschien wil je niet je huis via stille verkoop te koop zetten, maar ben je juist opzoek naar het stille verkoop aanbod in Arnhem. Hoe je huizen vindt die in de stille verkoop staan? Het aanbod staat natuurlijk niet op Funda of andere huizensites. Hiervoor neem je direct contact op met een makelaar.

Bij Kuiper Makelaardij hebben we regelmatig huizen in de stille verkoop staan. Naast huizen in de stille verkoop brengen we dankzij ons uitgebreide netwerk jou als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod, vaak nog vóór dat het op bekende verkoopsites te vinden is. Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.

Lees meer: hoeveel is mijn huis waard?

Woning verkopen via stille verkoop

Wil je meer weten over hoe je jouw huis het beste kunt aanbieden via stille verkoop? Of wil je meer informatie over wat een verkoopmakelaar voor je kan betekenen?

Delen via:

Neem direct contact op