Hoeveel is mijn huis waard

Hoeveel is mijn huis waard

Blog > Hoeveel is mijn huis waard

Delen via:

Je bent van plan om je huis te verkopen en wilt weten hoeveel je huis waard is? Om te weten wat de beste verkoopprijs is voor je woning is, hebben we een aantal verschillende methoden voor jouw uiteen gezet.

 

Wat bepaalt de waarde van een woning?

Er zijn verschillende factoren die de waarde van een woning bepalen. De belangrijkste factoren delen we hieronder met je.

  1. Locatie van je woning
    De belangrijkste factor voor het bepalen van de waarde van je huis is de locatie. Hoe ‘beter’ de buurt, hoe hoger de prijs.
  2. Staat van je woning
    Wat is de staat van je woning? Is je huis instapklaar of moet er nog veel gebeuren? Is er achterstallig onderhoud? Welk energielabel heeft de woning?
  3. Aantal vierkante meters
    De grootte van je huis bepaalt samen met de locatie voor een groot gedeelte de waarde van je woning.

Lees verder: kosten van een huis verkopen

Hoe bepaal je de waarde van een huis?

Je weet wat de belangrijkste factoren zijn die de waarde van een woning bepalen. Alleen hoe bereken je dan precies de woningwaarde?

Prijs per vierkante meter

De eenvoudigste manier om de waarde van je huis te bepalen is door de prijs per vierkante meter te achterhalen voor de buurt waarin je huis staat en deze te vermenigvuldigen met het aantal vierkante meter van je eigen woning. Je doet dit door op bijvoorbeeld Funda vergelijkbare woningen uit de buurt te vinden en de verkoopprijs te delen door het aantal vierkante meter. Hieruit komt de prijs per vierkante meter. Vermenigvuldig deze prijs met het aantal vierkante mening van je eigen woning. Let wel op, de uiteindelijke verkoopprijs van verkochte woningen wordt niet op Funda vermeldt, alleen de vraagprijs.

Woningen in de buurt

Kijk via Funda naar vergelijkbare huizen die in de buurt te koop staan. Als de buurt, het aantal vierkante meters en de staat overeenkomen, dan is dit goed vergelijkingsmateriaal. Het duurste huis in de buurt bepaalt de maximale waarde. Vergeet hierbij niet naar de bouwkundige staat te kijken. Als een huis veel onderhoud nodig heeft gaat er aanzienlijk wat van de verkoopprijs af.

Kadaster

Bij het Kadaster kun je tegen betaling informatie inwinnen over verkochte huizen in de buurt. Met een overzicht van de koopsommen zie je voor hoeveel de huizen in de straat zijn verkocht. Vervolgens reken je met woningwaarde-index uit hoeveel de woning inmiddels in waarde is gestegen.

Gratis waarderapport

Via het gratis waarderapport op onze website krijg je een indicatie van de waarde van je huis. Laat je gegevens achter en bekijk in enkele stappen de geschatte waarde van jouw woning.

Direct naar: gratis waarderapport

Schakel een makelaar in

De beste manier om een waardebepaling van je huis te doen is om de hulp in te schakelen van een ervaren verkoopmakelaar. De makelaar kent de lokale markt, heeft ervaring, is op de hoogte van trends en maakt gebruik van NVM uitwisselingssysteem. Als Arnhemse makelaar met jarenlange ervaring en een bouwkundige achtergrond schat ik nauwkeurig en snel in wat je woning opbrengt.

Delen via:

Wil jij ECHT weten wat je huis waard is?