Hybride waterpomp via je werkgever

Een hybride warmtepomp via je werkgever

Blog > Een hybride warmtepomp via je werkgever

Delen via:

Met de stijgende energieprijzen enerzijds en de zorgwekkende geluiden vanuit milieuorganisaties anderzijds proberen we steeds duurzamer te leven. Ons huis verduurzamen hoort daar vanzelfsprekend ook bij. En dat moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor de kleinere portemonnee. Daarom bestaat het initiatief een hybride warmtepomp deels door je werkgever te laten bekostigen.

Werkkostenregeling

We willen wel graag verduurzamen, maar de investering die duurzaamheidsmaatregelen met zich meebrengt is niet voor iedereen op te brengen. Helaas zijn er genoeg huishoudens die de kosten niet kunnen voorschieten voordat ze ervan kunnen profiteren. Door middel van subsidies voor het verduurzamen van je woning, wordt het treffen van deze maatregelen al aantrekkelijker gemaakt. En nu is er nog een extra optie bijgekomen. Door het inzetten van de werkkostenregeling (WKR), kan jouw werkgever meebetalen aan de aanschaf van jouw hybride warmtepomp: Heating As A Service (HAAS).

Onbelaste vergoeding

De WKR maakt het mogelijk voor werkgevers onbelaste vergoedingen aan hun werknemers te geven. Waar je vroeger het fietsplan of het pc-privéproject had, kun je de WKR nu inzetten voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Je levert voor de betaling maandelijks een stukje van je brutoloon in waardoor je onder aan de streep minder belasting betaalt. Het is zelfs mogelijk vakantiedagen in te leveren voor de afbetaling van de warmtepomp. Al met al kan het voordeel oplopen tot wel 50% op de aanschafprijs. Op dit moment kun je kiezen uit de volgende producenten die deelnemen aan HAAS: Daikin, Vaillant, Remeha, ATAG, Itho Daalderop en Nefit. Aan het netwerk voor installateurs wordt nog hard gewerkt.

Denk je na over de aanschaf van een hybride warmtepomp? Informeer dan eens bij je werkgever naar de mogelijkheden om gebruik te maken van de WKR om de aanschaf ervan gedeeltelijk te financieren.

Delen via:

Advies nodig?