Bekijk onze socials:

Woning kopen Arnhem

Woning kopen Arnhem

Wil jij een woning kopen in Arnhem en omgeving?

Het kopen van een woning in Arnhem is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Het is niet alleen een financiële investering, maar ook een stap naar een nieuwe levensfase. Maar waarom zou je kiezen voor Arnhem? Deze stad, bekend om zijn rijke geschiedenis, groene parken en levendige cultuur, biedt een uitstekende levenskwaliteit. Arnhem telt in 2024 maar liefst 167.651 inwoners, word jij de volgende?

Wil jij een woning kopen in Arnhem? - Bekijk ons aanbod

€ 400000

105 m²

3

Alkmenegaard 26

Arnhem

Ga naar woning

€ 375000

96 m²

3

Laan Van Presikhaaf 14 2

Arnhem

Ga naar woning

€ 698000

153 m²

6

Wijnkers 26

Arnhem

Ga naar woning

€ 400000

83 m²

3

Klein Vijverdal 3

Arnhem

Ga naar woning

€ 275000

67 m²

2

Laan van Presikhaaf 4 5

Arnhem

Ga naar woning

€ 265000

54 m²

2

Eusebiusbuitensingel 20 13

Arnhem

Ga naar woning

€ 600000

143 m²

6

Groen van Prinstererstraat 32

Arnhem

Ga naar woning

€ 225000

60 m²

3

Thorbeckestraat 46 3

Arnhem

Ga naar woning

€ 350000

102 m²

4

Vogelkersweg 18

Arnhem

Ga naar woning

€ 225000

85 m²

4

Dillenburg 138

Doorwerth

Ga naar woning

€ 235000

62 m²

2

Dr. Willem Dreessingel 309

Arnhem

Ga naar woning

€ 300000

106 m²

5

Koudekerkepad 4

Arnhem

Ga naar woning

€ 285000

57 m²

3

Eusebiusbuitensingel 20 19

Arnhem

Ga naar woning

€ 750000

184 m²

5

Hommelseweg 518

Arnhem

Ga naar woning

€ 225000

72 m²

3

Wildenborglaan 4 4

Arnhem

Ga naar woning

€ 350000

105 m²

5

Alkmaarsingel 291

Arnhem

Ga naar woning

€ 350000

130 m²

5

Alexanderstraat 132 B

Arnhem

Ga naar woning

€ 1300000

254 m²

6

Hommelseweg 169 8

Arnhem

Ga naar woning

€ 475000

171 m²

5

Keulse Slag 10

Arnhem

Ga naar woning

De woningmarkt in Arnhem begrijpen

 

Huidige marktsituatie

De woningmarkt in Arnhem is dynamisch en kan snel veranderen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige trends, zoals de gemiddelde huizenprijzen en de tijd die huizen op de markt staan. Sinds 1997 is de gemiddelde woningwaarde in Arnhem gestegen van €69.000 naar €323.000 in 2023, een stijging van 368%.

Populaire wijken in Arnhem

Arnhem heeft diverse wijken, elk met hun eigen karakter en voorzieningen. Populaire wijken zijn onder andere het centrum, Klarendal, en de Geitenkamp. De waarde van woningen varieert per buurt. Zo is de gemiddelde woningwaarde in Gulden Bodem het hoogste met €826.000 in 2023, gevolgd door Hazegrietje met €790.000 en Schaarsbergen met €787.000. De laagste 3 buurten zijn Kronenburg €192.000,  Immerloo II €203.000 en Elderveld-Noord €221.000. Wil je de prijzen zien in alle buurten bekijk deze link. Dus er is in elke buurt een andere prijs, overweeg wat voor jou belangrijk is, zoals nabijheid van werk, scholen of recreatie. Dankzij het uitgebreide netwerk van Kuiper Makelaardij ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod, vaak zelfs voordat het op bekende verkoopsites staat.

Woning kopen Arnhem

Huis kopen in Arnhem?

Wensen en behoeften bepalen

 

Soort woning

Bepaal welk type woning je zoekt in Arnhem: een appartement, rijtjeshuis, vrijstaande woning, of misschien een historisch pand. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. In Arnhem zijn er 79.817 woningen, waarvan het grootste deel appartementen zijn. Kuiper Makelaardij kan je helpen bij het vinden van het type woning dat perfect bij jouw wensen en behoeften past.

Locatievoorkeuren

Locatie is alles. Denk na over de afstand tot werk, openbaar vervoer, scholen en winkels. Wil je in een rustige buurt wonen of liever midden in het bruisende stadsleven? Arnhem heeft 91.028 unieke adressen en biedt een breed scala aan woonopties.

Toekomstige groei en investering

Overweeg ook de toekomst. Is de buurt in opkomst? Zijn er plannen voor nieuwe infrastructuur of voorzieningen? Dit kan invloed hebben op de waarde van je woning op de lange termijn. 

Woning kopen Arnhem
Review Kuiper Makelaardij

Omdat ik al een tijd zocht naar een woning maar deze niet kon vinden heb ik een aankoopmakelaar ingeschakeld. Na het vergelijken van verschillende aankoopmakelaars heb ik gekozen voor Kuiper Makelaardij omdat ze ook gelijk op bouwkundig niveau mee kunnen kijken. Uiteindelijk snel mijn droomwoning kunnen kopen. Bedankt Kuiper Makelaardij.

De juiste makelaar kiezen

 

Waarom een makelaar inschakelen?

Een makelaar heeft kennis van de lokale markt en kan je helpen bij elke stap van het koopproces van een woning in Arnhem. Ze kunnen je adviseren over de waarde van woningen, onderhandelingen voeren en je helpen met juridische zaken. Kuiper Makelaardij heeft bijvoorbeeld geholpen bij de aankoop van meer dan 450 woningen en heeft een klanttevredenheidsscore van 9,3 op Funda.

Hoe een makelaar te selecteren

Kies een makelaar met een goede reputatie en ervaring in de regio Arnhem. Vraag om aanbevelingen, lees reviews en voer gesprekken met meerdere makelaars voordat je een keuze maakt. Kuiper Makelaardij biedt een persoonlijke aanpak en is dankzij hun bouwkundige achtergrond in staat om tijdens bezichtigingen meteen op mogelijke gebreken te wijzen.

Vragen om te stellen

Vraag naar hun ervaring, hun aanpak bij het onderhandelen, en hoe ze je kunnen helpen bij het vinden van de juiste woning. Een goede makelaar is transparant en werkt in jouw belang. Bij Kuiper Makelaardij kun je altijd rekenen op open communicatie en deskundig advies.

Woning kopen Arnhem

Hoeveel klanten hielpen we met de aankoop van een huis in Arnhem?

1053

Huizen verkocht

472

Huizen aangekocht

852

Taxaties

9,3

Waardering Funda

Huizenjacht in Arnhem

 

Waar te zoeken

Er zijn verschillende manieren om huizen te vinden in Arnhem. Je kunt beginnen op websites zoals Funda, lokale kranten en natuurlijk via je makelaar.

Online platforms

Websites zoals Funda, Jaap.nl en Pararius bieden een breed scala aan woningen. Je kunt filters gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen op basis van prijs, locatie en type woning. Kuiper Makelaardij heeft toegang tot een uitgebreide database en kan je als eerste op de hoogte brengen van nieuw aanbod.

Open huizen en bezichtigingen

Open huizen zijn een geweldige manier om verschillende woningen in Arnhem te bekijken zonder afspraak. Daarnaast kun je individuele bezichtigingen plannen via je makelaar om een beter beeld te krijgen van de woning.

Woning kopen Arnhem

Daarom Kuiper Makelaardij als jouw aankoopmakelaar:

Altijd als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod in Arnhem

Denkt met jullie mee ook op bouwkundig niveau

Snel en makkelijk bereikbaar via alle kanalen

Beoordeling van potentiële woningen

 

Waarop te letten tijdens een bezichtiging

Let op de algemene staat van de woning, de afwerking en eventuele gebreken. Denk aan zaken zoals vochtplekken, scheuren in muren, en de staat van de keuken en badkamer. Met Kuiper Makelaardij aan je zijde krijg je direct advies over de bouwtechnische staat van de woning, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Controle van de bouwkundige staat

Overweeg een bouwkundige keuring om verborgen gebreken op te sporen. Dit kan je veel geld besparen op lange termijn en geeft je meer onderhandelingskracht.

Buurtverkenning

Verken de buurt op verschillende momenten van de dag om een goed beeld te krijgen van de omgeving. Let op geluidsoverlast, parkeergelegenheid en de algemene sfeer. Arnhem heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 1.696 personen per km², wat varieert per buurt.

Woning kopen Arnhem

Een bod uitbrengen

 

Strategieën voor het uitbrengen van een bod

Het uitbrengen van een bod is een spannende stap. Overweeg een openingsbod dat iets onder de vraagprijs ligt, maar niet te laag om serieus genomen te worden. Kuiper Makelaardij helpt je met het bepalen van een strategisch bod en begeleidt je door het onderhandelingsproces.

Onderhandelen over de prijs

Onderhandelingen kunnen intens zijn. Laat je makelaar je hierbij helpen, zij hebben ervaring en weten hoe ze het beste resultaat kunnen behalen.

Wat te doen bij meerdere biedingen

In een krappe markt kun je te maken krijgen met meerdere biedingen. Overweeg om je bod te verbeteren of extra voorwaarden toe te voegen om aantrekkelijker te zijn voor de verkoper.

Woning kopen Arnhem

Hoe wij samen jouw woning in Arnhem aankopen in 8 stappen

Het koopcontract

 

Wat staat er in het koopcontract?

Het koopcontract bevat alle details van de aankoop, inclusief de koopprijs, opleverdatum, en eventuele voorwaarden. Lees het contract zorgvuldig door en vraag om verduidelijking als iets onduidelijk is.

Juridische aspecten om rekening mee te houden

Zorg ervoor dat je begrijpt wat je tekent. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen, vooral bij complexe situaties.

Voorwaarden en ontbindende clausules

Een koopcontract kan ontbindende voorwaarden bevatten, zoals het voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring. Deze beschermen je als koper als bepaalde voorwaarden niet worden vervuld.

Woning kopen Arnhem

Meer leren over de aankoop van een huis in Arnhem?

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar?

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar? Wat doet een aankoopmakelaar precies? En wat zijn de voordelen? We vertellen je er alles over in dit artikel.
Lees meer
Bieden op een huis in Arnhem

Bieden op een huis

Ga je bieden op een huis in Arnhem? In dit artikel leggen we uit hoeveel je moet bieden, hoe je een openingsbod bepaalt en meer.
Lees meer
Kosten van een huis kopen

Kosten van een huis kopen

Bij het kopen van een huis zijn er meer kosten dan alleen de aankoopprijs. Met welke kosten je rekening moet houden leggen we uit in het artikel: kosten van een huis kopen.
Lees meer

Financiering afronden

 

Hypotheek aanvragen

Na het ondertekenen van het koopcontract is het tijd om je hypotheek officieel aan te vragen. Lever alle benodigde documenten in bij je hypotheekverstrekker. Kuiper Makelaardij kan je helpen bij het verzamelen van de benodigde papieren en het indienen van je aanvraag.

Notaris inschakelen

De notaris speelt een cruciale rol bij de eigendomsoverdracht van je woning in Arnhem. Zij zorgen voor de juridische afhandeling en registratie van de woning op jouw naam.

Kosten koper (k.k.)

Houd rekening met bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele makelaarskosten. Deze kosten worden vaak aangeduid als ‘kosten koper’.

Woning kopen Arnhem

Conclusie

Het kopen van een woning in Arnhem kan een spannend en uitdagend proces zijn, maar met de juiste voorbereiding en begeleiding kun je jouw droomhuis vinden. Van het plannen van je financiën tot het begrijpen van de lokale woningmarkt, elke stap is cruciaal. Vergeet niet om gebruik te maken van de expertise van een goede makelaar zoals Kuiper Makelaardij en wees grondig in je zoektocht en beslissingen. Arnhem biedt een geweldige plek om te wonen met veel voorzieningen en een hoge levenskwaliteit.

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

 

Wat zijn de kosten koper?

De kosten koper (k.k.) zijn de bijkomende kosten bij de aankoop van een woning. Dit omvat overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele makelaarskosten.

Hoe lang duurt het aankoopproces gemiddeld?

Het aankoopproces kan variëren, maar gemiddeld duurt het ongeveer 3 tot 6 maanden van het begin van de zoektocht tot de sleuteloverdracht.

Is het slim om een aankoopmakelaar in te schakelen?

Ja, een aankoopmakelaar kan je veel tijd en moeite besparen. Ze hebben kennis van de markt en kunnen je helpen bij elke stap van het proces. Kuiper Makelaardij, met hun bouwkundige expertise en uitstekende netwerk, is een uitstekende keuze.

Wat zijn de populairste wijken in Arnhem?

Populaire wijken in Arnhem zijn onder andere het centrum, Klarendal, Geitenkamp en Arnhem-Noord. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voorzieningen.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een woning?

Dit hangt af van de koopprijs van de woning en de hypotheek die je kunt krijgen. Over het algemeen heb je minimaal 10-20% van de koopprijs nodig voor de kosten koper en eventuele verbouwingen.

Woning kopen Arnhem

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Arnhem die álle facetten rondom het zoeken en kopen van jouw droomhuis tot in de puntjes beheerst?

Wil jij nu een huis aankopen in Arnhem of omgeving?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.