Bekijk onze socials:

Verhuizing Arnhem

Verhuizen naar Arnhem

Waarom verhuizen naar Arnhem?

Arnhem heeft veel te bieden voor nieuwe inwoners. De stad combineert een rijke culturele historie met moderne voorzieningen met een mooie natuurlijke omgeving. Of je nu houdt van musea, parken, winkels of sport, in Arnhem vind je het allemaal. Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een aantrekkelijke plek om te wonen met zijn rijke historie, groene omgeving en levendige cultuur. Als je overweegt om naar Arnhem te verhuizen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de stad. Dit artikel biedt een gedetailleerde kijk op wat Arnhem te bieden heeft, van de bevolkingsopbouw en huisvesting tot werkgelegenheid en recreatie. En voor wie op zoek is naar een nieuwe woning in Arnhem, is er geen betere keuze dan een aankoopmakelaar als Kuiper Makelaardij.

Wil jij een woning kopen in Arnhem? - Bekijk ons aanbod

€ 485000

108 m²

3

Walstraat 63 2

Arnhem

Ga naar woning

€ 295000

70 m²

4

Hertenlaan 63

Arnhem

Ga naar woning

€ 450000

104 m²

4

Hulkesteinseweg 1 A

Arnhem

Ga naar woning

€ 375000

76 m²

3

Kievitstraat 6

Arnhem

Ga naar woning

€ 325000

83 m²

3

Stoeterij 23

Huissen

Ga naar woning

€ 350000

88 m²

3

Noordpad 25

Arnhem

Ga naar woning

€ 325000

117 m²

5

Zwaanstraat 35

Duiven

Ga naar woning

€ 375000

90 m²

4

Hommelseweg 253

Arnhem

Ga naar woning

€ 300000

79 m²

3

Markt 36 2

Arnhem

Ga naar woning

€ 225000

44 m²

2

Gele Rijders Plein 17 1R

Arnhem

Ga naar woning

€ 300000

117 m²

5

Johan de Wittlaan 74

Arnhem

Ga naar woning

€ 350000

111 m²

5

Raaihof 23

Arnhem

Ga naar woning

€ 1500000

407 m²

9

Zutphensestraatweg 17

Dieren

Ga naar woning

€ 550000

135 m²

3

Van Eckstraat 32

Arnhem

Ga naar woning

€ 415000

104 m²

4

Binnendijk 82

Huissen

Ga naar woning

€ 450000

112 m²

5

Tormentilstraat 58

Arnhem

Ga naar woning

€ 550000

124 m²

4

Neerlandstuinstraat 41

Arnhem

Ga naar woning

€ 570000

195 m²

6

Dominee Buskesstraat 22

Arnhem

Ga naar woning

€ 365000

96 m²

3

Laan Van Presikhaaf 14 2

Arnhem

Ga naar woning

Gemeente Arnhem

 

Oppervlakte en huishoudens

Arnhem beslaat een oppervlakte van 10.154 hectare, waarvan 96% land is en 4% water. De stad heeft 167.651 inwoners, verdeeld over 84.273 huishoudens. De gemiddelde huishoudens grootte is 1,9 personen, wat relatief laag is. Ongeveer 49% van de huishoudens bestaat uit eenpersoonshuishoudens, 28% van de huishoudens heeft kinderen, en 23% van de meerpersoonshuishoudens heeft geen inwonende kinderen. Met een bevolkingsdichtheid van 1.696 mensen per vierkante kilometer is Arnhem vrij dichtbevolkt.

Bevolkingsopbouw

Arnhem heeft een diverse bevolking met een aanzienlijk aantal jongeren en jongvolwassenen. Zo bestaat 13% van de bevolking uit jongeren van 15 tot 25 jaar, en 30% uit mensen van 25 tot 45 jaar. De groep van 45 tot 65 jaar maakt 26% van de bevolking uit, terwijl 16% ouder is dan 65 jaar. Daarnaast heeft 15% van de bevolking kinderen onder de 15 jaar. Opvallend is dat een groot deel van de bevolking een migratieachtergrond heeft: 12% is van westerse afkomst en 22% van niet-westerse afkomst.

Verhuizing Arnhem

Huis kopen in Arnhem?

Woningmarkt cijfers Arnhem

 

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs

De gemiddelde verkoopprijs in Arnhem is in de laatste drie maanden €412.074 en de gemiddelde vraagprijs is €415.189. De gemiddelde verkoopprijs per m² is €3.838. Deze cijfers geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt in Arnhem. De woningmarkt in Arnhem heeft in de afgelopen twaalf maanden geen moment stilgestaan en de prijzen lijken constant in beweging.

Prijsontwikkeling afgelopen 12 maanden

In het afgelopen jaar is de gemiddelde verkoopprijs in Arnhem met 7% gestegen. Dit maakt het belangrijk om actueel inzicht te hebben in de waarde van je woning. De gemiddelde WOZ-waarde in Arnhem was €323.000 in 2023, een stijging van €254.000 sinds 1997.

Aantal koopwoningen en verhuurde woningen

Arnhem heeft 79.817 woningen, waarvan 43% koopwoningen en 57% huurwoningen. Dit biedt een goede mix voor zowel kopers als huurders. Er zijn veel nieuwe woningen in Arnhem: 18% van de woningen is na 2000 gebouwd. De gemiddelde dichtheid van adressen is 2.295 per km².

Verhuizing Arnhem
Review Kuiper Makelaardij

Omdat ik al een tijd zocht naar een woning maar deze niet kon vinden heb ik een aankoopmakelaar ingeschakeld. Na het vergelijken van verschillende aankoopmakelaars heb ik gekozen voor Kuiper Makelaardij omdat ze ook gelijk op bouwkundig niveau mee kunnen kijken. Uiteindelijk snel mijn droomwoning kunnen kopen. Bedankt Kuiper Makelaardij.

Aankoopmakelaar Arnhem: Kuiper Makelaardij

Ben je op zoek naar een huis in de omgeving van Arnhem? En ben je er klaar mee om elke keer geen afspraak te krijgen voor een bezichtiging? Zoek je een aankoopmakelaar die als eerste op de hoogte is van nieuw aanbod en die ook op bouwkundig niveau met je meedenkt? Maak kennis met team Kuiper, de aankoopmakelaar in Arnhem!

Waarom Kuiper Makelaardij?

Kuiper Makelaardij staat bekend om hun persoonlijke en proactieve aanpak. Met een groot netwerk en een uitgebreide database brengen ze jou als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod, vaak nog vóórdat het op bekende verkoopsites te vinden is. Ze bieden een persoonlijk aankooptraject en denken ook op bouwkundig niveau met je mee, wat hen onderscheidt van andere makelaars.

Bewezen Resultaten

  • 1053 Huizen verkocht
  • 472 Huizen aangekocht
  • 852 Taxaties uitgevoerd
  • Waardering van 9,3 op Funda

Klantervaring

Omdat ik al een tijd zocht naar een woning maar deze niet kon vinden, heb ik een aankoopmakelaar ingeschakeld. Na het vergelijken van verschillende aankoopmakelaars heb ik gekozen voor Kuiper Makelaardij omdat ze ook gelijk op bouwkundig niveau mee kunnen kijken. Uiteindelijk snel mijn droomwoning kunnen kopen. Bedankt Kuiper Makelaardij.

Neem contact op met Kuiper Makelaardij

Of je nu op zoek bent naar een koopwoning in Arnhem, Velp, Duiven of Westervoort, bij Kuiper Makelaardij ben je aan het juiste adres. Ze staan altijd voor je klaar en zijn snel en makkelijk bereikbaar via alle kanalen. Neem gerust eens contact op om kennis te maken met hun aankoopmakelaars en ontdek hoe zij jou kunnen helpen jouw droomhuis te vinden.

Verhuizing Arnhem

Makelaar Arnhem: 10 Jaar Kuiper Feiten

1137

Huizen Verkocht

522

Huizen Aangekocht

882

Taxaties

9,1

Waardering Funda

Openbare voorzieningen en transport

Arnhem biedt uitstekende openbare voorzieningen en transportmogelijkheden. De stad heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersnetwerk met bussen en treinen die de stad en de regio bedienen. Fietsen is ook populair in Arnhem, met vele fietspaden die de stad doorkruisen. Bovendien zijn de wegen en verkeerssituaties goed geregeld, wat bijdraagt aan een prettige woonomgeving.

Onderwijs en kinderopvang

Arnhem heeft een breed scala aan onderwijsinstellingen, van basisscholen en middelbare scholen tot hogescholen en universiteiten. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is een bekende instelling die veel studenten trekt. Daarnaast zijn er tal van kinderopvang mogelijkheden beschikbaar, wat het leven voor gezinnen met jonge kinderen vergemakkelijkt.

Verhuizing Arnhem

Daarom Kuiper Makelaardij als jouw aankoopmakelaar:

Altijd als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod in Arnhem

Denkt met jullie mee ook op bouwkundig niveau

Snel en makkelijk bereikbaar via alle kanalen

Werken in Arnhem

Arnhem biedt veel werkgelegenheid met een diversiteit aan bedrijfsvestigingen. Er zijn in totaal 23.260 bedrijfsvestigingen, waaronder 1.925 in de nijverheid en energie, 3.480 in de handel en horeca, en 5.690 in de zakelijke dienstverlening. Dit maakt Arnhem een aantrekkelijke plek voor werkzoekenden in verschillende sectoren.

Gezondheidszorg in Arnhem

Toegang tot gezondheidszorg is goed geregeld in Arnhem, met meerdere ziekenhuizen, klinieken, huisartsen en specialisten. Er zijn ook veel apotheken en gezondheidswinkels beschikbaar, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en welzijn van de inwoners.

Verhuizing Arnhem

Vrije tijd en recreatie

Arnhem biedt talloze mogelijkheden voor vrije tijd en recreatie. De stad heeft mooie parken en natuurgebieden zoals het Sonsbeekpark en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Daarnaast zijn er sportfaciliteiten, musea, theaters en andere culturele instellingen die een breed scala aan activiteiten en evenementen bieden.

Winkelen en dineren

Arnhem staat bekend om zijn diverse winkelmogelijkheden en eetgelegenheden. Er zijn grote winkelcentra, gezellige boetieks en markten waar je unieke producten kunt vinden. De stad heeft ook een gevarieerd aanbod aan restaurants en cafés, waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten.

Verhuizing Arnhem

Hoe wij samen jouw woning in Arnhem aankopen in 8 stappen

Sociale activiteiten en gemeenschap

De gemeenschapszin in Arnhem is sterk, met vele evenementen, festivals en gemeenschapscentra. Er zijn tal van verenigingen en organisaties waar je bij kunt aansluiten, en vrijwilligerswerk is een populaire manier om betrokken te raken bij de gemeenschap.

Milieu en duurzaamheid

Arnhem zet zich in voor duurzaamheid en milieubewust leven. De stad heeft verschillende groene initiatieven en stimuleert het gebruik van duurzame energiebronnen. Er zijn ook veel energiezuinige woningen beschikbaar, wat bijdraagt aan een groenere toekomst. De meest voorkomende energielabels in Arnhem zijn C en A, met respectievelijk 20.642 en 20.039 adressen.

Verhuizing Arnhem

Meer leren over de aankoop van een huis in Arnhem?

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar?

Waarom kies je voor een aankoopmakelaar? Wat doet een aankoopmakelaar precies? En wat zijn de voordelen? We vertellen je er alles over in dit artikel.
Lees meer
Bieden op een huis in Arnhem

Bieden op een huis

Ga je bieden op een huis in Arnhem? In dit artikel leggen we uit hoeveel je moet bieden, hoe je een openingsbod bepaalt en meer.
Lees meer
Kosten van een huis kopen

Kosten van een huis kopen

Bij het kopen van een huis zijn er meer kosten dan alleen de aankoopprijs. Met welke kosten je rekening moet houden leggen we uit in het artikel: kosten van een huis kopen.
Lees meer

Conclusie

Verhuizen naar Arnhem biedt vele voordelen, van een rijke cultuur en geschiedenis tot moderne voorzieningen en een sterke gemeenschapszin. Met de juiste voorbereiding en kennis kan je verhuizing naar deze prachtige stad soepel verlopen. En met de hulp van Kuiper Makelaardij, jouw aankoopmakelaar in Arnhem, wordt het vinden van jouw droomwoning een stuk eenvoudiger en plezieriger. Welkom in Arnhem!

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat zijn de gemiddelde kosten van een verhuizing naar Arnhem?

De kosten van een verhuizing naar Arnhem kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de afstand, de hoeveelheid spullen en het verhuisbedrijf. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €2000.

Hoe vind ik een betrouwbaar verhuisbedrijf in Arnhem?

Om een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden, kun je online recensies lezen, offertes vergelijken en aanbevelingen vragen van vrienden of familie. Kies bij voorkeur een gecertificeerd verhuisbedrijf met goede referenties.

Wat zijn de beste wijken om in te wonen in Arnhem?

Populaire wijken in Arnhem zijn Klarendal, Schaarsbergen, en de binnenstad. Elke wijk heeft zijn eigen unieke charme en voorzieningen.

Zijn er goede scholen in Arnhem?

Ja, Arnhem heeft een breed scala aan goede scholen, van basisscholen tot middelbare scholen, evenals hogescholen en universiteiten zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Wat zijn de leukste activiteiten om te doen in Arnhem?

Arnhem biedt een breed scala aan activiteiten, van wandelen in parken en natuurgebieden tot het bezoeken van musea en theaters. Ook winkelen en dineren in de diverse eetgelegenheden zijn populaire bezigheden.

Verhuizing Arnhem

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Arnhem die álle facetten rondom het zoeken en kopen van jouw droomhuis tot in de puntjes beheerst?

Wil jij nu een huis aankopen in Arnhem of omgeving?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.