Bekijk onze socials:

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Bij het verkopen van je huis komt er veel op je af. Eén van de grootste beslissingen die je moet maken is het kiezen van de juiste makelaar. Dit artikel helpt huiseigenaren in Arnhem om de beste keuze te maken. Kies je voor een lage courtage, het beste verkoopresultaat, of hoogwaardige dienstverlening? Of een combinatie van 2? Maar alle drie tegelijk kan natuurlijk niet. Wij leggen het graag uit

Kuiper Feiten

1053

Huizen verkocht

472

Huizen aangekocht

852

Taxaties

9,3

Waardering Funda

Het Drievoudige Dilemma

Bij het kiezen van een makelaar kom je vaak drie belangrijke factoren tegen:

 • 💰 De hoogste prijs voor je woning
 • 📉 De laagste courtage
 • 🌟 Hoogwaardige dienstverlening

Het probleem is dat deze factoren zelden allemaal tegelijkertijd haalbaar zijn. Een combinatie van twee factoren is het hoogst haalbare.

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

De voordelen van verkopen met Kuiper Makelaardij op een rij:

Verkoop je woning sneller via ons uitgebreide netwerk

Ontvang gratis interieuradvies op maat

Met Kuiper verkoop je je huis vaak boven de vraagprijs

Factor 1: De Beste Prijs voor je Woning

Hoogste Prijs: Wat betekent het?

De hoogste prijs voor je woning krijgen betekent simpelweg dat je zoveel mogelijk geld voor je huis krijgt. Dit kan afhangen van de marktwaarde, de staat van het huis, en de verkoopstrategie van de makelaar.

Prijsstrategieën van Makelaars

Elke makelaar hanteert een andere strategie om je huis te verkopen. Sommige richten zich op een snelle verkoop, terwijl anderen streven naar de maximale verkoopprijs. Bij Kuiper Makelaardij maken we gebruik van innovatieve technieken om de beste verkoopprijs te realiseren.

Voor- en Nadelen van de Hoogste Verkoopprijs

Voordelen:

 • Meer geld in je zak.
 • Potentiële ruimte voor onderhandeling.

Nadelen:

 • Meer stress en onzekerheid.
Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Factor 2: De Laagste Courtage

 

Wat is een Lage Courtage?

De courtage is het bedrag dat je betaalt aan de makelaar voor zijn diensten. Een lage courtage kan aantrekkelijk lijken, omdat het betekent dat je minder kosten hebt bij de verkoop van je huis.

Voorbeelden van Lage Courtage

Sommige makelaars bieden lagere courtages door minder gedreven strategieën te hanteren. Lage courtage betekent vaak dat de makelaar geen uitgebreid netwerk heeft, niet gecertificeerd is, dan wel een kantoor heeft.

Voor- en Nadelen van Lage Courtage

Voordelen:

 • Lagere verkoopkosten.

Nadelen:

 • Vaak een lagere verkoopprijs
 • Mogelijk mindere dienstverlening.
 • Minder persoonlijke aandacht.
Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Factor 3: Hoogwaardige Dienstverlening

 

Wat is Hoogwaardige Dienstverlening?

Hoogwaardige dienstverlening betekent dat de makelaar veel voor je regelt, van marketing tot papierwerk. Ze zijn vaak beschikbaar voor vragen en bieden persoonlijke begeleiding.

Voorbeelden van Hoogwaardige Dienstverlening

Denk aan professionele foto’s/video’s van je huis, uitgebreide advertentiecampagnes, en begeleiding bij elke stap van het verkoopproces. Bij Kuiper Makelaardij maken we ook gebruik van ‘Kijken met Kuiper’-video’s en een gespecialiseerde online marketingstrategie om je woning optimaal te presenteren.

Voor- en Nadelen van Uitgebreide Service

Voordelen:

 • Vaak de hoogste prijs
 • Professionele presentatie van je huis.

Nadelen:

 • Hogere kosten.
 • Mogelijk onnodige extra’s.
Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

De verkoopmakelaar van Arnhem

Patrick Makelaar / Eigenaar Kuiper Makelaardij

Patrick

Nikee

Jurgen Vastgoed adviseur Kuiper Makelaardij

Jurgen

Het maken van een keuze

Om je te helpen kiezen, kun je een diagram maken waarin je je prioriteiten rangschikt. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Praktische Gids voor Keuze

Denk na over wat voor jou het belangrijkst is: wil je de hoogste prijs, de laagste kosten, of de beste service? Of een combinatie van twee factoren. Dit helpt je om je keuze te verfijnen. Bij Kuiper Makelaardij gaan we altijd voor de combinatie van de hoogste prijs met de beste dienstverlening.

Voorbeelden van Mogelijke Keuzes

Laagste Courtage: Je kiest voor een makelaar met lage kosten, maar het risico dat de makelaar geen groot netwerk heeft, vaak geen personeel. Je wordt vaak minder goed geholpen en krijgt vaak niet de hoogste prijs.

Beste Dienstverlening: Je krijgt toch goede service en je hoeft helemaal niks zelf te doen, het kantoor neemt alles uit handen. 

Hoogste Prijs + Beste Dienstverlening: Dit is vaak de duurste optie, maar je krijgt wel de beste resultaten en de meeste ondersteuning.

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

In 10 stappen jullie huis verkopen

De Woningmarkt in Arnhem: Feiten en Cijfers

 

Aantal Verkochte Woningen

In het eerste kwartaal van 2024 werden er in de regio Arnhem Nijmegen 1.352 woningen verkocht. Dit is een stijging van 0,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Landelijk werden er 29.524 woningen verkocht, een stijging van 3,7%.

Prijzen van Verkochte Woningen

De gemiddelde prijs van een verkochte woning in Arnhem Nijmegen was €399.000, een stijging van 9,4% ten opzichte van vorig jaar. Landelijk was de gemiddelde prijs €432.000, met een stijging van 9,1%.

Verkooptijd

De gemiddelde verkooptijd van een woning in Arnhem Nijmegen was 32 dagen, terwijl dit landelijk 34 dagen was.

Vraagprijs vs. Verkoopprijs

In Arnhem Nijmegen werd 56,5% van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Landelijk lag dit percentage op 55,1%.

Aantal Woningen in Aanbod

In het eerste kwartaal van 2024 stonden er 1.053 woningen te koop in Arnhem Nijmegen, een daling van 23% ten opzichte van vorig jaar. Landelijk waren er 23.283 woningen in aanbod, een daling van 24,2%.

Vraagprijzen van Woningen

De gemiddelde vraagprijs van woningen in aanbod in Arnhem Nijmegen was €500.000, een stijging van 4,6% ten opzichte van vorig jaar. Landelijk was de gemiddelde vraagprijs €553.000, met een stijging van 7,9%.

Transactieprijs per m2

De transactieprijs per m2 in Arnhem Nijmegen was €3.650, een stijging van 9,6% ten opzichte van vorig jaar. Landelijk was de prijs per m2 €3.905, met een stijging van 8,4%.

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Meer leren over de verkoop van een woning?

Huis snel verkopen

Huis snel verkopen?

Wil jij je huis snel verkopen? In dit artikel leggen we je uit hoe lang het duurt om je woning te verkopen en geven je tips om je eigen woning snel te verkopen .
Lees meer
Huis in de stille verkoop

Huis in de stille verkoop

Stille verkoop houdt in dat je de verkoop van een woning niet aan de grote klok wordt gehangen. Wil je meer informatie hierover of ben je opzoek naar een huis in de stille verkoop?
Lees meer
Kosten huis kopen

Kosten huis verkopen

Bij het verkopen van je huis komen allerlei kosten kijken. Met welke kosten je rekening moet houden leggen we je in het artikel: kosten huis verkopen uit.
Lees meer

Praktische Tips voor het Kiezen van de Beste Makelaar

 

Hoe een Makelaar te Evalueren

Stel tijdens het eerste gesprek vragen zoals:

 • Wat is de verkoopstrategie die je gebruikt?
 • Wat is de courtage die je rekent?
 • Hoe communiceer je met klanten?

Het Belang van Persoonlijke Klik en Vertrouwen

Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt bij de makelaar. Vertrouwen is essentieel voor een succesvolle samenwerking. Bij Kuiper Makelaardij geloven we in de kracht van persoonlijk contact, wat ons dagelijks drijft en ons werk plezierig maakt.

Referenties en Recensies Gebruiken

Lees online recensies en vraag om referenties. Dit geeft je een idee van de ervaringen van anderen met de makelaar. Kuiper Makelaardij heeft een waardering van 9,3 op Funda, wat getuigt van onze klanttevredenheid.

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Conclusie

Het kiezen van de juiste makelaar in Arnhem is een belangrijke beslissing die je zorgvuldig moet overwegen. Denk na over wat voor jou het belangrijkst is: de hoogste prijs, de laagste kosten, of de beste service. Maak een weloverwogen keuze op basis van je persoonlijke prioriteiten en aarzel niet om hulp te vragen als je het nodig hebt. Bij Kuiper Makelaardij hanteren we een relatief hogere courtage voor onze dienstverlening. Het is mogelijk dat er makelaars zijn die een lagere courtage bieden, mogelijk door een minder gedreven strategie. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat onze aanpak bewezen effectief is. Dankzij onze unieke en proactieve benadering zijn er vaak al meerdere bezichtigingen gepland voordat een woning op Funda zichtbaar wordt. Dit vergroot de kans dat meer potentiële kopers de woning ontdekken en een bod willen uitbrengen, wat regelmatig leidt tot een hogere verkoopprijs. Zo creëren we een win-win situatie die centraal staat in onze filosofie bij Kuiper Makelaardij

Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Afsluiting

Heb je hier wat aan gehad? Laat het ons weten! We horen graag je feedback en staan klaar om verdere ondersteuning en advies te bieden.

Veelgestelde Vragen

 1. Hoe selecteer je een goede makelaar? Kijk naar ervaring, referenties, en de klik die je hebt tijdens het eerste gesprek. Vertrouwen is cruciaal.
 2. Waar moet je op letten bij het inschakelen van een makelaar? Let op de courtage, de aangeboden diensten, en hoe de makelaar communiceert met klanten. Bij Kuiper Makelaardij combineren we persoonlijke betrokkenheid met innovatieve technieken om je huis optimaal te verkopen.
 3. Wat moet je vragen aan een makelaar? Vraag naar hun verkoopstrategie, hun ervaring met vergelijkbare woningen, en hoe ze de markt inschatten.
 4. Waar moet een makelaar zich aan houden? Een makelaar moet eerlijk en transparant zijn, en zich houden aan de regels van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars).
 5. Hoe onderhandel je met een makelaar? Onderhandelen kan over de courtage en de diensten die ze aanbieden. Wees duidelijk over je verwachtingen en budget. Bij Kuiper Makelaardij hanteren we een eerlijke courtage met een effectieve aanpak die vaak resulteert in hogere verkoopprijzen.
Hoe kies ik de beste makelaar in Arnhem?

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar in Arnhem die álle facetten rondom het verkopen van jouw huis tot in de puntjes beheerst?

Neem contact op– wij maken graag kennis met jou!

Wil jij nu je huis verkopen?

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.