Een woning kopen

aankoopbegeleiding volgens Kuiper Makelaardij

U bent op zoek naar een woning of u heeft al een huis gezien dat u graag zou kopen. Maar hoe nu verder? Kuiper Makelaardij helpt u graag. In een eenvoudig stappenplan leggen we u uit hoe u uw woonwens kunt realiseren. Gelijk een vrijblijvende afspraak maken? Klik dan hier.

 

Stap 1: Intake gesprek

U bent van plan een woning te gaan kopen, waar begint u? Wij maken graag vrijblijvend een afspraak met u om kennis te maken en uw woonwensen in kaart te brengen.


Stap 2: Budget bepalen

Voordat u actief op zoek gaat naar een nieuwe woning is het verstandig om te kijken hoeveel geld u beschikbaar heeft om uw woonwens te realiseren. Ga dus eerst na hoeveel geld u kunt lenen en hoeveel eigen vermogen u vrij kunt maken. Het bedrag dat u per maand aan uw woning wilt besteden kan ook een goed uitgangspunt zijn om uw mogelijkheden te bepalen. Kuiper Makelaardij werkt nauw samen met een onafhankelijk hypotheek kantoor wij brengen uw graag met hen in contact.


Stap 3: Geschikte woning zoeken

Kuiper Makelaardij heeft een uitgebreid netwerk. Hierdoor hebben wij als eerste inzicht in woningen die op de markt komen en hebben wij uitgebreide informatie over nieuwbouwprojecten. Op Funda vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen, maar Kuiper Makelaardij kan u voorzien van extra informatie om het meest geschikte huis voor u te vinden. Heeft u zelf al een woning via Funda gevonden ook dan vertellen wij u graag wat de mogelijkheden zijn.


Stap 4: Bezichtiging

Heeft u een huis gezien dat u aanspreekt, dan regelt Kuiper Makelaardij een bezichtiging voor u. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet. Daarbij komt dat wij de woning met andere ogen zullen bekijken. Door onze begeleiding van renovatie-projecten en bouwkundige opleidingen zien wij direct of er eventuele gebreken zijn.


Stap 5: Extra onderzoek

Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, kan Kuiper Makelaardij extra onderzoek naar de woning doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens zoals van het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen voor Eigenaren.


Stap 6: Strategie bepalen

De verkoper heeft een bepaalde vraagprijs voor zijn woning vastgesteld, een veel gehoord argument van een koper is dat er een bepaald percentage te onderhandelen is. Kuiper Makelaardij bepaalt echter de waarde van de woning los van de door de verkoper gekozen vraagprijs. Op basis van deze waarde bespreken wij met u de strategie van de onderhandeling.


Stap 7: Onderhandelen

Behalve de juiste prijs wij zorgen wij voor de meest gunstige voorwaarden en condities. Op deze manier bent u verzekerd van goed advies dat u veel geld kan besparen.


Stap 8: Controleren en tekenen koopakte

Wanneer de mondelinge overeenstemming is bereikt, wordt er door de verkopende makelaar een koopovereenkomst opgesteld. Wij controleren of alle afgesproken criteria op juiste wijze in de akte zijn opgenomen en vervolgens nemen wij ruim de tijd om samen met u de koopovereenkomst door te nemen en te tekenen. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten.


Stap 9: Woning financieren en keuren

Nu is het voor u zaak de financiering rond te maken. Wij werken nauw samen met een onafhankelijk hypotheek advies kantoor waarmee wij u desgewenst in contact kunnen brengen. Door deze samenwerking wordt uw aankoop perfect gestroomlijnd en worden veel zaken voor u uit handen genomen. Ondanks dat de makelaars van Kuiper Makelaardij een bouwkundige achtergrond hebben, kan het in sommige gevallen verstandig zijn een aanvullend bouwkundig onderzoek te laten uitvoeren. Wij hebben contact met enkele gerenommeerde keuringsinstanties en zullen dit traject uiteraard voor u begeleiden.


Stap 10: Voorbehouden bewaken

Uw koop is gesloten onder het voorbehoud dat u een passende financiering kunt krijgen. De termijnen hiervoor zullen door Kuiper Makelaardij worden bewaakt.


Stap 11: Inspectie en overdracht

Een paar dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening. Kuiper Makelaardij controleert altijd of alle gegevens kloppen. Vlak voor de overdracht inspecteert u nog samen met ons de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is. Na het tekenen staat de woning op uw naam en bent u de nieuwe eigenaar.

Neem vrijblijvend met ons contact op of bel ons op 026 - 363 91 20. Wij realiseren uw woonwens!